woensdag 19 augustus 2009

Tranen op 4 mei, de auteur.

Tranen op 4 mei is een boekje dat geschreven is door Yvonne de Bruin, een allias voor Yvonne Helene van Hertum-Rabbie, geboren 16-02-1954 te Amsterdam en momenteel woonachtig Peitkreek 37, 33079BS, Rotterdam Zuid .

In dit boekje vertelt Yvonne van Hertum hoe haar de haat tegen Duitsers met de paplepel is ingegoten, door de ervaringen die haar Joodse vader gehad heeft in de tweede wereldoorlog.
Later bleek dat dit boekje een samenraapsel was van (gestolen) verhalen van echte overlevers van de holocaust en hun familieleden, die door Yvonne van Hertum met fantasieverhalen aan elkander verbonden waren en als "familie geschiedenis" gebracht werden.
Dit boekje leverde Yvonne van Hertum een levenslange ban op bij diverse Joodse fora, waar ze de verhalen van leden opgepikt en deze voor eigen gewin gebruikt had.

Yvonne van Hertum maakte reclame voor haar boekje waar ze kon, zo ook in het gastenboek van Auschwitz. Hier verklaarde Yvonne van Hertum aan het sterfbed van haar vader te zien dat deze weer in Auschwitz was, terwijl in het boekje duidelijk is dat:
Ze niet aan het sterfbed van haar vader heeft gezeten en dat deze nooit in Auschwitz gezeten heeft.
http://i27.tinypic.com/1zbf8n5.jpg
http://i30.tinypic.com/ao5mbq.jpg

Ook de genoemde tijdslijnen en gebeurtenissen in het boekje kloppen van geen kant.
Het meest storende is nog wel dat Yvonne van Hertum schrijft op 4 mei 1 minuut stilte te houden bij de Dodenherdenking. Heel het land neemt dan 2 minuten stilte in acht, behalve de auteur van het boekje Tranen op 4 mei.
Haar Joodse vader die 2 dagen vóór de bevrijding van Rotterdam een Duitse soldaat in het gezicht spuugt. En nog véél meer van die onmogelijke zaken.

Leest u zelf maar, ik zal het boekje op dit weblog in zijn geheel publiceren. Geen hond die dit kopen wilt, dan maar zo! Om de auteursrechten hoeft u zich geen zorgen te maken, die liggen bij zoveel verschillende personen wiens verhaal schaamteloos gestolen en gepubliceerd is, daar hoort u (en ik) nooit meer iets van.
----------------------------------------------------

Yvonne van Hertum Wikipedia
Een insider over Tranen op 4 mei
Boekbespreking Tranen op 4 mei
Meer over Tranen op 4 mei
Ban op Joods.NL
Stil op 3 mei
De baan van vader Rabbie
Bevrijding Rotterdam
Geen auteursrechten meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten